ALESSANDRO II DOLCETTO D’ALBA D.O.C. COLLINA SERRAGRILLI

Druh: suché cervené víno. Barva: Rubínovo červená, s nádechem fialové, čirá. Vůně: Intenzivní, velmi perzistentní, vinná vůně s ovocnými tóny připomínajícími drobné červené ovoce, švestky a náznak koření. Dochuť je někdy lehce hořká. Chut’:Svěží, pikantní, tříslová, s dobrou strukturou. Párování: Ovocná, třešňová chuť typická pro Dolcetto se obvykle kombinuje s kořeněnými jídly nebo s těmi, která se vaří s velkým množstvím česneku. Díky tomu je vhodné pro asijskou kuchyni, kde jsou chutě velmi specifické. Maso: uzené vepřové, vepřové, jehněčí kotlety. Omáčky: pikantní a pikantní s dostatkem cibule. Sýr: čerstvý a středně vyzrálý.
Popis
| RYSY | |||
| Název: | Dolcetto d’Alba | Odrůda: | 100% Dolcetto |
| Země původu: | Piemonte – Itálie | Alergeny: | Obsahuje siřičitany |
| Výrobce: | Collina Serragrilli | Dovozce: | Italicus s.r.o. |
| Alkohol: | 13,5 % | Web: | www.italicus.cz |
|
Označení: |
Piemonte D.O.C. | Cukr: | 4 g/l. |
| Objem: | 0,75 L. | Uzávěru: | Korek |
| PŮVOD: COLLINA SERRAGRILLI | |
![]() |
|
| VÝROBNÍ OBLAST: Neive, region Barbaresco, Langhe, Piemont, Itálie. CRU: Vinice “Sorì Serragrilli”, “Da Vigia” a “La Vietta”. VINIFIKACE: Maceruje se na slupkách prvních 10–12 dní v temperovaných tancích. Po dokončení jablečno-mléčné fermentace čeká na první teplé počasí, než se lahvuje. ZRÁNÍ: Ve sklepě zraje nejméně 6 měsíců. |
|



