ALESSANDRO II DOLCETTO D’ALBA D.O.C. COLLINA SERRAGRILLI

Druh: suché cervené víno.                                                                                                                                    Barva: Rubínovo červená, s nádechem fialové, čirá.                                                                                        Vůně: Intenzivní, velmi perzistentní, vinná vůně s ovocnými tóny připomínajícími drobné červené ovoce, švestky a náznak koření. Dochuť je někdy lehce hořká.                                                                        Chut’:Svěží, pikantní, tříslová, s dobrou strukturou.                                                                                      Párování: Ovocná, třešňová chuť typická pro Dolcetto se obvykle kombinuje s kořeněnými jídly nebo s těmi, která se vaří s velkým množstvím česneku. Díky tomu je vhodné pro asijskou kuchyni, kde jsou chutě velmi specifické. Maso: uzené vepřové, vepřové, jehněčí kotlety. Omáčky: pikantní a pikantní s dostatkem cibule.  Sýr: čerstvý a středně vyzrálý.

 

 

 

 

Popis

RYSY
Název:  Dolcetto d’Alba Odrůda: 100% Dolcetto
Země původu:  Piemonte – Itálie Alergeny: Obsahuje siřičitany
Výrobce: Collina Serragrilli Dovozce: Italicus s.r.o.
Alkohol: 13,5 % Web: www.italicus.cz

 Označení:

Piemonte D.O.C. Cukr:  4 g/l.
Objem: 0,75 L. Uzávěru:   Korek
PŮVOD: COLLINA SERRAGRILLI
VÝROBNÍ OBLAST:
Neive, region Barbaresco, Langhe, Piemont, Itálie.

CRU: Vinice “Sorì Serragrilli”, “Da Vigia” a “La Vietta”.

VINIFIKACE:                                                                                                                                                                                    Maceruje se na slupkách prvních 10–12 dní v temperovaných tancích. Po dokončení jablečno-mléčné fermentace čeká na první teplé počasí, než se lahvuje.

ZRÁNÍ: Ve sklepě zraje nejméně 6 měsíců.

0